Ignition dead
Benelli Motorcycle Forum - Benelli Bike Discussions - Powered by vBulletin
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Ignition dead

  1. #1

    Member #
    56
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    15

    Ignition dead

    I tried starting the bike this evening and when i turned the key i had no power to the display. The lights, indicators and horn all work. The battery is fully charged. This is the first time i have had any sort of problem, does this sound familiar to anyone?

    I have read some threads on here and plan to disconnect the battery to reset the clocks in the morning. I also understand that there is a "starter fuse" - although im not sure if this is relevent.

    Any further help would be magnificent!

    T100 RON (new private plate)

  2. #2
    Senior Member LloydBenton's Avatar
    Name
    Lloyd Benton
    Member #
    20
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Maidstone, Kent. UK
    Posts
    900

    Thumbs down Flat battery!



    Ironica, do you have an alarm on your steed, if so this can drain the battery quite quickly unless you have a battery optimiser (trickle charger.).

    I also used to press the ignition kill button in to disconnect the current when the bike was not being used as other more technical members of this forum said that it is a cause of some current drain.

    Hope this helps
    Lloyd

  3. #3
    Senior Member Engenia's Avatar
    Name
    Errol Kowald
    Member #
    27
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Canberra, ACT, Australia
    Posts
    5,652
    Quote Originally Posted by ironica View Post
    I tried starting the bike this evening and when i turned the key i had no power to the display. The lights, indicators and horn all work. The battery is fully charged. This is the first time i have had any sort of problem, does this sound familiar to anyone?
    Is the gearbox in neutral? If not, it will do exactly as you have described, and not start either.

  4. Remove Advertisements
    BenelliForum.com
    Advertisements
     

  5. #4

    Member #
    56
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    15

    many thanks.......

    .............im glad it was something simple!

    i didnt realise it was in gear... grrrrrrrrrrrrrrrrr

    T100

  6. #5

    Member #
    12
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    189
    I recently had also a problem with the electronics of my Tre. In my case the engine won't start either and the display on the dash says "Inglaise Unitad". This occurs after a ride of 50 miles at a gasstation so the battery must be fully charged. The solution is quit simple:
    Remove the 30 amp fuse at the left side of the bike. (I think that is also the reason why that fuse is so reachable), count to ten. Put the fuse back in and voila............running.

  7. #6
    Senior Member KurtP's Avatar
    Name
    Kurt P
    Member #
    9
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    York
    Posts
    2,211
    Quote Originally Posted by ironica View Post
    .............im glad it was something simple!

    i didnt realise it was in gear... grrrrrrrrrrrrrrrrr

    T100
    Had to smile to myself - I thought I was the only plum to have done that !

    I even called my mate out with a van to get me back home once too !!!!!!!!!

  8. #7
    Senior Member Engenia's Avatar
    Name
    Errol Kowald
    Member #
    27
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Canberra, ACT, Australia
    Posts
    5,652
    I think we've all done it. It happened to me within a week or 2 of getting it. It was dark, and I was about to get a very long walk.

  9. #8
    Senior Member KurtP's Avatar
    Name
    Kurt P
    Member #
    9
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    York
    Posts
    2,211
    Phew !

    Thought it was only the 'special' few who actually dont realise and start making plans how the hell to get you and the bike home !!!

  10. #9
    Senior Member LloydBenton's Avatar
    Name
    Lloyd Benton
    Member #
    20
    Join Date
    Dec 2006
    Location
    Maidstone, Kent. UK
    Posts
    900

    Talking Dim?

    And there was me thinking you where a bright bloke kurt!

    I rode into a petrol station once and spotted a particually pretty young woman getting out of her Mazda MX5. To show off whilst she was looking at me I flicked the side stand down and got off my bike in one quick movement only to find the bike fall over as the stand had not locked.

    Did I feel a prat? You bet I did!

    We've all been there!
    Lloyd

  11. #10

    Member #
    73
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    197
    You can start the bike when in gear, you just need to use the clutch when starting ...

Page 1 of 2 12 LastLast

Sponsors

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. MERRY XMAS EVERYONE and IGNITION COILS,AGAIN!!!
    By louisifis in forum Tornado Tre
    Replies: 14
    Last Post: 06-20-2007, 07:10 PM
  2. 3X are dead long live Moto Hedz!!!!!
    By Ben Green in forum General Benelli Discussion
    Replies: 0
    Last Post: 03-09-2007, 04:05 AM
Google+