my bike has covid....i think
Benelli Motorcycle Forum - Benelli Bike Discussions - Powered by vBulletin
Results 1 to 5 of 5

Thread: my bike has covid....i think

  1. #1
    Junior Member
    Member #
    20745
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    3

    my bike has covid....i think

    howdy folks. after 4 months of quarantine at home I went to start my1130 and it sputtered, puked ,farted and shut off. i had put a stabilizer in the fuel system and had done an oil change prior to the hibernation period. as i said it ran rough on start up also there was a fuel leak from the carb area and the exhaust near the butterfly was glowing red hot . I cleaned the injectors which were stuck open . but now it start ok until warm up then it coughs pukes and shuts off.
    the tps? ..crank sensor ?... i am not too familiar with this bike although i can work my way thru situations with a little help from you guys...thanks

  2. #2
    GBo
    GBo is offline
    Senior Member
    Member #
    18749
    Join Date
    Oct 2018
    Location
    Cumbria
    Posts
    520
    How did you clean the injectors?
    has it still got the flap and the cat in the exhaust? Might be worth getting shot if you have. Steppers can stick and cause problems. And they can be fussy to set up throttle bodies air bypass and co levels.

  3. #3
    Senior Member DenH's Avatar
    Name
    DENIS
    Member #
    10581
    Join Date
    Jul 2010
    Location
    s.ireland
    Posts
    704
    Quote Originally Posted by Drew View Post
    howdy folks. after 4 months of quarantine at home I went to start my1130 and it sputtered, puked ,farted and shut off. i had put a stabilizer in the fuel system and had done an oil change prior to the hibernation period. as i said it ran rough on start up also there was a fuel leak from the carb area and the exhaust near the butterfly was glowing red hot . I cleaned the injectors which were stuck open . but now it start ok until warm up then it coughs pukes and shuts off.
    the tps? ..crank sensor ?... i am not too familiar with this bike although i can work my way thru situations with a little help from you guys...thanks
    If the petrol in the tank is four months old it could be part of the problem,they say modern petrol has 90 day life.
    when i was young i was very indecisive,now im older im not so sure.

  4. Remove Advertisements
    BenelliForum.com
    Advertisements
     

  5. #4
    Senior Member
    Name
    Cam Douglas
    Member #
    18563
    Join Date
    Jul 2018
    Location
    Tasmania
    Posts
    336
    Quote Originally Posted by Drew View Post
    there was a fuel leak from the carb area ...
    There's your problem. The bike shouldn't have cabs on it.

  6. #5
    Junior Member
    Member #
    20745
    Join Date
    Aug 2020
    Posts
    3
    I had the injector cleaned with an ultra sonic bath.and the butterfly cable in the exhaust got cooked so i replaced and rigged what I could. The fuel leak was because it was pouring out of the injectors i checked the resistance between the pins in the tps sensor so I am thinking now about the crank sensor however I am shooting in the dark here . Not familiar with this bike at all...the fuel that was in the bike was a few liters which I topped off and added cleaner to it before trying to start the bike. I am doing alot of guess work here and parts are hard to find

Sponsors

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Google+